Lipolyse

Wat is Lypolise?

Lipolyse is een controversiële cosmetische procedure waarin bepaalde medicijnen worden geïnjecteerd in de patiënt, met als doel het teveel aanwezige vet af te breken.

Deze procedure, het injecteren van medicijnen die meestal gebaseerd zijn op Phosphatidylcholine en deoxycholate (PCDC), is ontstaan uit het eerste intraveneuze gebruik van deze medicijnen bij het behandelen van bloedstoornissen.

Voordelen

Het grote voordeel van lipolyse is dat het een veel minder ingrijpende procedure is dan liposuctie. Daarnaast is het stukken goedkoper.

Daar staat tegenover dat lipolyse meer geschikt is voor kleinere gebieden en dus een veel minder drastisch resultaat zal geven dan een liposuctie.

Lipolyse kan o.a. worden toegepast op het gezicht, wangen en kaaklijn (onderkinnen), op billen, heupen en benen (zadeltassen), en op de boven, onder en zijkanten van de buik (zwembandjes).

Risico’s?

Ondanks dat lipolyse tegenwoordig op grote schaal wordt toegepast, is er een groot aantal artsen (met name in de verenigde staten) die deze procedure zeer afraden. Ze vinden dat er onvoldoende bekend is over eventuele gevolgen op korte en langere termijn. Hoewel er wel onderzoek is gedaan naar lipolyse, is er volgens hen onvoldoende aangetoond dat  lipolyse geen gezondheidsrisico’s met zich meebrengt.

De FDA heeft de medicijnen die gebruikt worden voor lipolyse in ieder geval niet goedgekeurd.

Het lijkt dus bijzonder verstandig om eerst uitvoerig met een arts te overleggen voor men beslist deze behandeling te ondergaan.

lipolyseAanmelden - Adverteren - Disclaimer