Tatoeage verwijderen

Permanent?

Een tatoeage is een permanente tekening of tekst die iemand op het lichaam heeft laten aanbrengen. Deze tatoeages zijn permanent, of toch niet?

Tatoeage verwijdering is een cosmetische behandeling voor degenen die een tatoeage op het lichaam willen laten verwijderen.

Er zijn verschillende redenen waarom mensen kiezen voor een tatoeage en er zijn daarom ook verschillende redenen waarom mensen kiezen om de tatoeage weer te laten verwijderen. Wat de reden ook mag zijn, deze cosmetische behandeling geeft dan uitkomst.

Excisie

Het voordeel van deze methode is dat de hele tatoeage verwijderd kan worden. Met grotere tatoeages kan het noodzakelijk zijn deze in fase te verwijderen, eerst het midden en op een later tijdstip de zijkanten.

Excisie wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving, waarna de tatoeage operatief wordt verwijderd en de huid soms met behulp van een stukje huid van een donorplek van het eigen lichaam weer aan elkaar wordt gehecht.

Dermabrasie

Zie overmijnlijf.nl | Dermabrasie

Laser verwijdering

Overwegend vinden de meeste cosmetisch chirurgen de laser de beste methode om de tatoeage te verwijderen. Voorafgaand aan deze cosmetische behandeling kan een verdovende zalf worden aangebracht op de tatoeage om de huid tijdelijk gevoelloos te maken. Het pulserende licht van delaser. splitst het tatoeage pigment. Meer dan een behandeling is meestal nodig om alle pigment van de tatoeage te laten afbreken.

Salabrasion

Deze behandeling is al eeuwen oud en wordt vandaag de dag nog wel eens gebruikt om tatoeage te verwidjeren. Deze behandeling wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving, waarna een oplossing van kraanater en zout op de tatoeage wordt aangebracht en een blokje omwikkeld met gaas, hard over de tatoeage heen geschuurd wordt. Zodra de tatoeage en de plek daar rond om heen diep rood van kleur is geworden, wordt de behandelde plek ingepakt in een packing.

Voor en na foto Tatoeage verwijderen

Specialisten & Klinieken

Voor deze behandeling (Tatoeage verwijderen) kunt u o.a. terrecht bij deze specialisten & klinieken:

Volledig overzichtAanmelden - Adverteren - Disclaimer