Follicular technieken

Follicular Unit Transplantation (FUT) Methode

Bij Follicular Unit Transplantation worden de transplantaten met 1 of 2 haarwortels tegelijk getransplanteerd (in sommige gevallen met 3).

Het donormateriaal wordt verwijderd door middel van een aaneengesloten reepje huid, variabel in lengte afhankelijk van de gewenste grootte van de behandeling. Na deze cosmetische behandeling wordt de huid gehecht, waardoor er natuurlijk een klein litteken achter zal blijven, maar dit litteken zal niet te zien zijn, omdat deze onder de haren verstopt zal zitten.

Follicular Unit Extraction (FUE) Methode

Bij deze vorm van haartransplantatie worden de haarwortels een voor een uit het donormateriaal verwijderd. waardoor dit een heel natuurlijke vorm van haartransplantatie is. Als de haarwortel gedeeltelijk wordt verwijderd zal hij zich vervolgens zowel boven op het hoofd als aan de achterzijde weer herstellen (de stamcellen worden gedeeld). Bij deze cosmetische behandeling worden de haarwortels teruggeplaatst zoals ze eruit gehaald zijn.

Het donorgebied kan tijdelijk wat gevoelig zijn, maar pijn na deze cosmetische behandeling is niet waarschijnlijk, dit komt doordat er niet gehecht zal worden. En de kleine gaatjes zeer snel dicht zullen groeien.

Afhankelijk van de grootte van de haartransplantatie wordt er een gedeelte van het haar op het achterhoofd kortgeschoren. Indien het haar voldoende lengte heeft is dit echter goed te camoufleren.

De haartjes worden net als bij de FUT methode handmatig teruggeplaatst en waardoor er een zeer natuurlijk eindresultaat zal worden behaald.

Follicular Multiplication (FM) Methode

De Follicular Multiplication Methode is en variant op de Follicular Unit Extraction (FUE) methode. Bij deze techniek wordt in tegenstelling tot de FUE methode, de haar slechts deels verwijderd. Het haarzakje bevat de stamcellen van de haar en zorgt dat een haar die uitvalt weer wordt vervangen.

Deze techniek staat nog in de kinderschoenen en wordt daardoor nog weinig toegepast.

Haartransplantatie Voor - Na

Specialisten & Klinieken

Voor deze behandeling (Follicular technieken) kunt u o.a. terrecht bij deze specialisten & klinieken:

Volledig overzichtOok op deze site?Aanmelden - Adverteren - Disclaimer