Oorcorrectie

Wat is een oorcorrectie

Oorcorrectie of Otoplasty, is een cosmetische behandeling waarbij het uiterlijk van de uitstekende of de zogenaamde flaporen worden verminderd of volledig wordt verwijderd. Deze chirurgische ingreep is bedoeld om de oren dichter bij het hoofd te zetten, of om de grootte van de oren te verkleinen.

Beste leeftijd voor oorcorrecties

Deze cosmetische behandeling is met name nuttig om bijĀ  jonge kinderen te voorkomen dat ze geplaagd of belachelijk gemaakt worden door anderen. De oren zijn bijna volledig volgroeid wanneer kinderen de leeftijd van 4 jaar bereiken. Dit is dan ook de leeftijd dat de meeste kinderen deze operatie kunnen ondergaan. Oorcorrecties kunnen ook worden uitgevoerd bij volwassenen en zonder extra risico.

Hoe werkt een oorcorrectie

Tijdens de operatie maakt de plastisch chirurg een kleine incisie aan de achterkant van het oor, om het kraakbeen in het oor bloot te leggen. Het kraakbeen wordt dan gevijld en terug gebogen naar het hoofd. Hechtingen kunnen worden gebruikt om het oor in de nieuwe stand te zetten. Een oorcorrecties resulteert in meer natuurlijk ogende oren die vlakker tegen het hoofd aan liggen en daardoor “normaler” lijken.
Aanmelden - Adverteren - Disclaimer