Ooglidcorrectie

Wat is een ooglidcorrectie

Ooglidcorrectie is een chirurgische ingreep waarbij de bovenste oogleden, de onderste oogleden of beide een verbeterde uitstraling krijgen.

Naarmate de ouderdom vordert kan overtollig huid of vet zich op een stapelen rond de oogleden. De overtollige huid ontstaat doordat de huid van het ooglid oprekt en de spieren in de oogleden zwakker worden. Het overtollige vet veroorzaakt de verschijning van wallen onder de ogen. Deze wallen geven vaak een vermoeide, boze of verdrietige uitstraling.

Bovenste ooglid

Een cosmetische behandeling van de bovenste oogleden, kan zorgen voor een meer jeugdig en frisse uitstraling. Ook kan deze cosmetische behandeling er voor zorgen dat het zicht weer beter wordt, omdat hangende oogleden echt het zicht kunnen belemmeren.

Tijdens de bovenste ooglid correctie, worden vet, overtollige huid en spieren verwijdert. Deze behandeling kan alleen worden uitgevoerd, of in combinatie met een voorhoofdslift of wenkbrauwlift.

Een combinatie van deze twee cosmetische behandelingen zal resulteren in een meer natuurlijke gelaatsuitdrukking.

Onderste ooglid

Deze cosmetische behandeling corrigeert de opgeblazenheid van de onderste oogleden. Deze behandeling omvat, net als de bovenste ooglid correctie, het verwijderen van vet, overtollige huid en spieren.

Transconjunctival Blepharoplasty

Een andere cosmetische behandeling voor het onderste ooglid is transconjunctival blepharoplasty.

Tijdens deze behandeling wordt er een kleine incisie gemaakt in het onderste ooglid en wordt alleen het overtollige vet verwijdert. Het litteken is na deze behandeling niet zichtbaar.

Ooglidcorrectie voor en naAanmelden - Adverteren - Disclaimer