Facelift

Waarom een Facelift

Waarschijnlijk is het gezicht het meest opvallende kenmerk van het menselijk lichaam. Helaas,  in de loop van de tijd door blootstelling aan de zon, schommelingen in het gewicht, genetica en vele andere factoren (zoals, roken en blootstelling aan vervuiling) verliest de uitstraling van het gezicht aan kracht. Als gevolg van al deze factoren, gaat de huid van het gezicht losser zitten, waardoor rimpels en groeven zich ontwikkelen en de spieren van de nek, hals, kaaklijn en voorhoofd kunnen verzwakken. De cosmetische behandeling aangeduid in medische kringen als “rhytidectomy,” beter bekend als “facelift”, kan deze verschillende effecten door versteviging en verstrakking van de huid van het gezicht en hals verminderen.

Wanneer een Facelift

Een facelift is het meest effectief  als het gaat om het behandelen van problemen in de lagere gezicht regionen zoals de kaaklijn en nek. Facelifts worden vaak uitgevoerd in combinatie met andere cosmetische ingrepen zoals de bovenste en onderste blepharoplasty dit is de behandeling rond de ogen. Verder kan in een poging om een meer diepgaande verjonging van het gezicht te realiseren, injecties met verschillende collageen fillers of Botox ®  gebruikt worden, voor de soms diepe vouwen in het voorhoofd of frons tussen de wenkbrauwen. Gelijktijdig met de facelift kan de plastisch chirurg in een poging om de kin en kaaklijn te accentueren, dit vaak als gevolg van de aanwezigheid van een dubbele kin,  een aanvullende behandeling uitvoeren.

Fijnere huidtextuur

Bij het overwegen van een facelift is het belangrijk te erkennen dat, de textuur van de huid op het eerste gezicht niet zal worden gewijzigd door de cosmetische behandeling. Huidaandoeningen van het gezicht zoals fijne lijntjes, acne littekens, ouderdomsvlekken zullen snel terugkeren naar hun oorspronkelijke textuur, ongeacht hoe strak de huid is getrokken tijdens een facelift. Bovendien zal een facelift niet resulteren in het verkrijgen van een mooie egale huid, tenzij de patiënt al een mooie egale huid had  voorafgaand aan de cosmetische behandeling . Mocht dit niet het geval zijn, dan zijn er tal van oplossingen. Huidbehandelingen met laser en of een chemische peel kunnen worden gebruikt in combinatie met een facelift in een poging om de textuur van de huid te egaliseren en het minimaliseren van rimpels, ouderdomsvlekken, enz.
Aanmelden - Adverteren - Disclaimer