Facings

Wat zijn Facings

Het komt veel voor dat mensen een imperfecte gebit hebben, zoals vreemd gevormde tanden, tanden waar een stukje vanaf geknapt is, scheve tanden, tanden met kleine gaatjes erin, spleetjes tussen de tanden of tanden die er op een andere manier vreemd uitzien. Facings kunnen dan een oplossing bieden en helpen bij het verkrijgen van een duurzame en aangename glimlach.

Facings zijn dunne,  met de hand gemaakte kapjes van porselein of kunststof, die worden verbonden met je tanden om ze te veranderen van vorm, kleur of stand.

Als alternatief voor kronen, zien facings er volledig natuurlijk uit. Ze zijn gemaakt van een zeer duurzaam keramisch materiaal dat daadwerkelijk  uw tand versterkt!

Voorbereiding tanden

Bij gebruik van facings wordt het uiterlijk van de tanden veranderd met minimale voorbereiding van de tanden (bijvoorbeeld boren).

Veel facing procedures worden gedaan met weinig of zelfs zonder (lokale) verdoving. In principe is een vermindering van ongeveer 0,5 mm per tand vereist voor een porseleinen facing.

Kunststof of porselein?

Kunststof facings worden steeds populairder omdat ze gemakkelijk te repareren zijn, waar porseleinen facings sneller beschadigen.

Het kan heel moeilijk zijn om de kleur van een individuele facing gelijk te krijgen aan de resterende tanden, daarom worden meestal meerdere facings geplaatst.
Aanmelden - Adverteren - Disclaimer