Borstverkleining

Wat is borstverkleining?

Bij een borstverkleining wordt overtollige huid en het onderliggende borstweefsel verwijderd om zo de omvang en vorm van de borsten te herstellen. Vrouwen die een borstverkleining willen ondergaan hebben meestal borsten die onevenredig groot en slap zijn.

Tijdens de procedure wordt overtollig borstweefsel en huid verwijderd. De tepelhof kan worden verkleind en eventueel verplaatst. De resultaten van een borstverkleining zijn kleinere, parmantiger borsten die meer in verhouding staan tot de rest van het lichaam.

Medische redenen

Redenen waarom vrouwen kiezen voor deze procedure zijn om bepaalde medische problemen, veroorzaakt door grote borsten, zoals rug, nek of schouder pijn, te verhelpen.

Andere medische problemen kunnen onder meer zijn: ademhalingsmoeilijkheden, rugklachten en andere vormen van lichamelijke ongemakken.

Esthetische redenen

Borstverkleining kan dus worden gedaan om medische redenen, maar ook om esthetische redenen. Zoals het opheffen van een verschil in grootte van de borsten, maar ook bij vrouwen die te zelfbewust zijn van hun voorkomen.

De meeste vrouwen die een borstverkleining hebben ondergaan, vinden dat hun lichaam beter geproportioneerd is en hun kleren beter passen, en ze ervaren een boost in hun zelfvertrouwen.
Aanmelden - Adverteren - Disclaimer