Borstreconstructie

Wat is borstreconstructie?

Borstreconstructie is een van de meest lonende chirurgische procedures. Veel vrouwen hebben hun borst(en) verloren aan kanker. Sommige vrouwen voelen hierbij dat ze naast hun borst(en) ook hun vrouwelijkheid hebben verloren. Door de vooruitgang in de borst wederopbouw, is het nu mogelijk voor chirurgen om een borst te verwijderen en een nieuwe te reconstrueren voor de patiënt zelfs wakker is. Op deze manier zullen patiënten zichzelf nooit zien zonder hun borst(en).

De vooruitgang in de medische technologie hebben artsen ook in staat gesteld om een borst te reconstrueren, die aansluit bij de vorm en het uiterlijk van een natuurlijke borst. Borstreconstructie kan een enorme verbetering betekenen voor de kwaliteit van het leven na borstkanker.

Huid expansie techniek

Er zijn verschillende technieken waarmee een borstreconstructie kan worden uitgevoerd. Dit omvat de huid expansie techniek waarbij de huid opgerekt wordt tot deze genoeg ruimte heeft om een borst implantaat te plaatsen. Dit gebeurt door een implantaat in te brengen welke in de loop van tijd opgevuld wordt met een vloeistof zodat er steeds meer rek in de huid komt.

Flap techniek

Een andere techniek is de zgn. flap wederopbouw. Hierbij wordt een huidflap gemaakt met behulp van weefsel uit andere delen van het lichaam, waaronder de rug, buik of billen. Hoewel de littekens niet geheel verdwijnen, zullen ze aanzienlijk vervagen in de tijd.

Tepelreconstructie

De tepel en tepelhof worden meestal in een later stadium poliklinisch aangebracht . De tepel wordt gemaakt van lokaal weefsel, de tepelhof wordt meestal getatoeëerd.

Bespreek de details van de procedure met uw chirurg.

borstreconstructie

Specialisten & Klinieken

Voor deze behandeling (Borstreconstructie) kunt u o.a. terrecht bij deze specialisten & klinieken:

Volledig overzichtOok op deze site?Aanmelden - Adverteren - Disclaimer